Како да го замените појасот Календар?

Денешната тема е поврзана со замена и монтажа на ременот на барабанот.Во првиот дел од видеото, има пет детални чекори за тоа како да го замените ќебето на календарот, додека во вториот дел од видеото, техничарите во видеото ќе ви покажат како да го инсталирате календарското ќебе чекор по чекор.(https://youtu.be/8zvgqeF7pEo)

微信图片_20220525072433

Следниве се детали: Како да го замените ременот Следното е редоследот на отстранување на 5 вратила.

Прво:треба да го поместите вратилото на ременот.Отстранете ја вратилото на менувачот, а потоа извадете го ланецот.После тоа, треба да ја извадите завртката и да го извадите капакот, а потоа извадете 2 завртки и извадете ја поголемата запчаница.Потоа одвртете ги овие 2 завртки и извадете ја помалата запчаница и извадете 4 завртки.После тоа, треба да ги одвртите 2-те завртки на капакот за да го извадите.На крајот, треба да олабавите 2 завртки од држачот на лежиштето на валјакот и да го извадите од другата страна.微信图片_20220525072438

Вториот чекор:е да се отстрани порамнувачкото вратило.Треба да ја одвртите оловната завртка.Ако е заглавен, треба да го поместите главниот мотор за да оставите простор за негово отстранување.Потоа треба да ги извадите завртките од главниот мотор, да го придвижите моторот и да ја извадите завртката со олово.Олабавете 2 завртки на лежиштето што се доближуваат до водечкиот шраф во случајот од другата страна.Растоварете ги 2-те шахти на марамче.Држете го вратилото за усогласување од страната на контролната табла и извлечете го од страната на резервоарот за масло.Третиот чекор е да се отстрани ролерот под притисок.Треба да го одвртите цилиндарот за воздух од левата страна, односно од страната на резервоарот за масло и потоа да го одвртите цилиндарот за воздух од десната страна, односно од страната на контролната табла.Држете го валјакот под притисок од страната на контролната табла и извлечете го од страната на резервоарот за масло.微信图片_20220525072441

Четвртиот чекор:е да се отстрани стационарното вратило.Треба да ги извадите завртките од левата страна и да ги извадите завртките на лежиштето од десната страна.Држете го од десната страна и извлечете го од левата страна.微信图片_20220525072446

Петтиот чекор:е да се отстрани оската на подвижниот појас.Отворете ја вратата од левата страна и извадете го ограничениот прекинувач.Извадете ги овие три завртки и олабавете ја едната завртка.Потоа отворете ја вратата од десната страна и извадете ги овие три завртки.Потоа отстранете ги 2-те метални парчиња решетката од левата и десната страна.Отстранете го сензорот и извлечете ги решетките од двете страни истовремено.Извадете ги решетките од двете страни и држете го и извлечете го од едната страна.

Како да го поставите ременот Следното е редоследот на склопување на 5 шахти.

Првиот чекоре да се собере вратилото на подвижниот појас.Поставете го ременот на основата на машината.Ставете го ременот на бутот и поминете го ролерот низ ременот.Потоа склопете ги 2-те лавици на валјакот и склопете ги на машината, а потоа заклучете ги завртките како и завртките на десната страна.Прицврстете го металното парче од едната страна и измерете го растојанието помеѓу главата на решетката и крајот на машината.Освен тоа, треба да провериме дали растојанието помеѓу главата на решетката и крајот на машината е исто со другата страна.Ако страната е пократка од 3 см од другата страна, поместете ја малку напред и измерете повторно.Соберете ги металните парчиња.

Вториот чекоре да се состави погонската осовина.Извлечете го ременот и провлечете го вратилото низ ременот и ставете го во машината.Потоа затегнете ги 4-те завртки и затегнете ги 2-те завртки на лежиштето од другата страна на машината.Склопете го капакот на лежиштето и затегнете ги 2-те завртки на лежиштето.Третиот чекор е да се состави вратило за порамнување на ременот.Префрлете ја оската низ ременот и вчитајте ја во машината.А потоа склопете ја завртката за водење и затегнете ги 2-те завртки на лежиштето.

Четвртиот чекоре да се состави ваљакот под притисок.Префрлете го валјакот низ ременот и ставете го во машината.Потоа соберете цилиндар за воздух и завртки за заклучување.Поврзете ги цевките за воздух и затегнете ги 2 завртки на лежиштето.Затегнете 2 завртки од другата страна на машината.

Последниот чекоре да се соберат стационарни вратило.Префрлете го вратилото низ ременот и ставете го во машината, а потоа заклучете ги завртките.Затегнете 2 завртки на лежиштето на секоја страна.Потоа склопете ги завртките на главниот мотор, но не затегнувајте ги.И склопете ги внатрешните и надворешните запчаници, како и синџирите и ограничениот прекинувач, сензорот.Измерете ја висината на левата и десната страна на вратилото за порамнување и наместете ја левата завртка за да биде иста висина со десната страна.Ременот е заменет сега!

Ако ви се допаѓа нашата содржина, ве молиме претплатете се на нашиот канал, запишете ги вашите коментари и кажете ни палецот!

https://www.youtube.com/channel/UCPkerHZPHoBOnnNr6IQsO_g

Се гледаме следниот пат, момци!Ако сте заинтересирани за дигитално печатење, тогаш ве молиме следете не, ние ќе продолжиме да ви ги пренесуваме најновите вести за дигиталното печатење.Со нетрпение ја очекуваме вашата интеракција со нас!

Можете да отидете на врската до веб-страницата на нашата компанија:https://www.coloridoprinting.com.

Можете да не контактирате на е-пошта: joan@coloridoprinter.com; joancolorido@gmail.com

Можете да ни се јавите:(86) 574 8723 7913 Можете да не контактирате на M/WeChat/WhatsApp: (86) 13967852601