Ole fanua ole lomitusi i luga ole mana'oga e matua fetuutuunai ma e masani lava ona tali lelei ile fa'alavelave fa'asoa.

Ole fanua ole lomitusi i luga ole mana'oga e matua fetuutuunai ma e masani lava ona tali lelei ile fa'alavelave fa'asoa.
I le vaai atu i ai, e foliga mai ua tele le alualu i luma o le atunuu i lona toe faaleleia ina ua maeʻa le COVID-19.E ui lava o le tulaga i nofoaga eseese atonu e le o "pisinisi e pei ona masani ai", o le faʻamoemoe ma le lagona masani o loʻo faʻamalosia.Ae ui i lea, i lalo ifo o le fogaeleele, o loʻo i ai pea nisi faʻalavelave tetele, o le tele o ia mea na aʻafia ai le sapalai sapalai.O nei tulaga lautele o le tamaoaiga o loʻo aʻafia ai kamupani i luga o le laupapa.
Ae o a faiga sili ona taua o le macroeconomic e manaʻomia e le au fai pisinisi ona gauai i ai?Ma fa'afefea ona latou a'afia i luga ole mana'oga lomitusi gaosiga, aemaise lava?

Untitled-design-41
O le tele o kamupani, e aofia ai kamupani lomitusi i luga o le manaoga, ua lipotia mai le siʻitia o le manaʻoga mo a latou oloa.E tele faʻamatalaga e mafai ona faʻaalia mo lenei mea:-o le toe faʻaleleia o le talitonuina o tagata faʻatau, o le tafe mai o tupe mai faiga faʻaosofia a le malo, pe na o le fiafia ua toe foʻi mea masani.E tusa lava po o le a le faʻamatalaga, o kamupani o loʻo galulue i luga o le manaʻoga gaosiga e tatau ona saunia mo nisi faʻatupulaia tele.
O le isi itu taua tele o le tamaoaiga o lo'o mana'omia e kamupani lomitusi i luga ole mana'oga o le si'itia o tau o tagata faigaluega.E fetaui lelei lea ma tulaga lautele o galuega-o nisi tagata faigaluega ua toe mafaufau i lo latou faalagolago i galuega lona lua ma galuega masani i le lautele, e mafua ai le le lava o tagata faigaluega, o lea e tatau ai i tagata e ana galuega ona totogi tagata faigaluega sili atu totogi.
Talu mai le amataga o le faʻamaʻi, tele faʻamatalaga tau tamaoaiga ua lapatai mai o le sapalai filifili o le a iu lava ina faʻalavelaveina, ma mafua ai le faʻatapulaʻaina o avanoa avanoa.O le mea lea o loo tupu i aso nei.O fa'alavelave i le sapalai fa'ava-o-malo ua atili ai ona faigata (po'o le itiiti ifo o le taimi e alu ai) mo kamupani e fa'alautele e fa'afetaui manaoga o tagata fa'atau.

1
O le isi manatu taua o le saoasaoa o le atinaʻeina o tekinolosi.I pisinisi uma ma vaega, o kamupani o loʻo taumafai e faʻafetaui i tulaga faʻatekonolosi lata mai ma faʻaauau pea ma suiga masani a tagata faʻatau.O le saoasaoa o le alualu i luma faatekinolosi e ono faateleina ai le mamafa o kamupani, e aofia ai kamupani lomitusi i luga o le manaoga, lea ua lagona ua latou tuai ona o le sapalai, manaoga poʻo le faigaluega.
I le tele o tausaga talu ai nei, o faʻamoemoega o tagata mo pulega faʻalesiosiomaga ua faʻatupulaia pea.O lo'o fa'amoemoe le au fa'atau kamupani e usita'ia tulaga fa'avae o tiute tau si'osi'omaga, ma ua va'aia e le tele o kamupani le taua (fa'atatau ma mea tau tupe) o le faia.E ui lava o le faʻamamafa i le faʻaauau e matua faʻaaloalo, e mafai foi ona mafua ai nisi o tiga o le tuputupu ae, le tumau le lelei, ma tau pupuu mo kamupani eseese.

13
O le tele o kamupani lomitusi i luga o le manaoga o loʻo malamalama lelei i mataupu tau tau ma isi mataupu tau fefaʻatauaʻiga i le lalolagi-o vevesi faʻapolokiki ma le faʻamaʻi lava ia na faʻateleina ai nei faʻafitauli.O nei fa'atonuga fa'aletulafono e mautinoa lava ua avea ma a'afiaga i nisi o fa'afitauli lautele o le sapalai.
O lo’o fa’atupula’ia le tau o tagata faigaluega, ae o se tasi lea o mafua’aga e taua ai le le lava o tagata faigaluega.Ua iloa foi e le tele o kamupani latou te le maua se galuega e manaʻomia e faʻalautele ma faʻafetaui ai le faʻatupulaia o manaoga o tagata.
Fai mai le tele o le aufaipisinisi ua oo mai le tau o le tamaoaiga, ma ua lapatai mai nisi e ono avea lea ma faafitauli mo se taimi umi.E ono iai se aafiaga tele o le tau o le tau o tagata faatau ma le tau o felauaiga o oloa.O le mea moni, o se mataupu fa'akomepiuta lea o le a a'afia sa'o ai le pa'u o felauaiga o lomitusi i luga ole mana'oga.
E ui lava e mautinoa o loʻo i ai nisi o faiga tetele o loʻo faʻaalia ai nisi faʻalavelave, o le tala fiafia o le faʻamatalaga o le lomitusi i luga ole manaʻoga e matua fetuutuunai ma e masani ona tali lelei i nei faʻalavelave.

 Fa'aaliga FAAALI


Taimi meli: Oke-14-2021